Monday, 17 December 2012

Kerja dan Doa

assalamualaikum dan selamat sejahtera..

mcm baca berita aih...harini rasa mls nk g keja..org kata, kalau nak buang rasa malas tu, niat dalam hati 'kerja sebagai satu ibadah'..niat kerana allah.Insyaallah kalau kita niat keja kerana allah, rasa malas yang menyelubungi diri tu, akan beransur hilang..

Pagi2 camni, banyak2kan lah berdoa..lepas solat subuh kalau bleh, jgn sambung tdoq. Buka pintu rumah, tadah tangan doa dimurahkan rezeki. Aku bukan nak tunjuk baik, aku bukan ustaz, tapi kadang2 aku terpikir, psai apa kadang2 kita rasa rezeki kita mcm lambat nak masuk. And kadang2, ada benda2 kecik yang kita terlepas pandang, yang buat rezeki kita tersekat. Berdoalah selagi kamu bleh berdoa. Jangan sombong pada yang Maha Esa. Selamat mencuba!!

Muhammad Ali


I'm the greatest !! lagenda tinju dunia ini mempunyai keyakinan diri 130 %. Mulut tak reti diam. Asyik membebel ja. Try tengok video dia kat youtube. Rasa cm nak sepak pun ada. Akan tetapi, disebabkan terlampau yakin dan percaya dengan diri, beliau telah mengukir nama dalam arena tinju dunia. Aku "respect" dengan dia bukan sebab dia ni berlagak. Tetapi sebab semangat dan keyakinan diri yang ada dalam diri dia. 




 3 kali memegang title juara tinju "heavyweight" dunia, menjadikan beliau seorang peninju yang dikenali ramai. Seperti selebriti, beliau merupakan seorang yang berkarisma, kelakar, dan boleh dikatakan beliau seorang yang suka berfalsafah kerana kata-katanya yang mempunyai maksud mendalam. Muhammad ali, nama besar dalam arena tinju dunia, mengakhiri kariernya setelah menghidap penyakit ' Parkinson' pada usia 42 tahun. He is the legend!!